Tärkeitä ohjeita harjoituksiin

Rataharjoitusohjeisiin on tehty uusia lisäyksiä. Samat ohjeet ovat niin https://www.turunvinttikoirakerho.net/rata/rataharjoitusohjeet-2023/ kuin tässä.

Tärkeitä ohjeita harjoituksiin

  • Muista, että harrastat koirasi iloksi. Koira tekee aina parhaansa, kiitä koiraa suorituksesta. Epäasiallinen koiran kohtelu on ehdottomasti kielletty!
  • Tuo vain terve ja hyvän peruskunnon omaava koira harjoituksiin. Ratajuoksu on fyysinen laji, koiralle urheilusuoritus, jonka vuoksi TVK ei suosittele yhtä kertaa enempää juoksusuorituksia viikossa/harjoituksissa. Tunne oma koirasi ja opi lukemaan koirasi vointia. Vastuu koirasi hyvinvoinnista on sinulla!
  • Tarkista sääolosuhteet. Lämpimällä säällä huolehdi varjosta, viilennyksestä ja riittävästä nesteytyksestä. Huom! Radalla ei ole vesipistettä. Älä jätä koiraa kuumaan autoon! Harjoitusten helleraja on 27C. Viileällä säällä tai vesisateessa takki voi olla tarpeellinen.
  • Käytä pakovarmoja ja koiraystävällisiä varusteita; leveä panta tai tukevat valjaat. Koira juoksee radalla ilman kaulapantaa/valjaita.
  • Ennen juoksusuoritusta koiraa tulee lämmitellä väh. 15 min ja suorituksen jälkeen huolehtia riittävästä jäähdyttelystä.

Kysy rohkeasti apua toimihenkilöiltä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Tärkeitä ohjeita harjoituksiin