Rata

Vätin vinttikoirarata on Turun Vinttikoirakerhon hallinnassa ja ylläpidossa oleva rata. Se on yksi Suomen tällä hetkellä kuudesta vinttikoiraradasta. Radalla kilpaillaan 280m ja 480m matkoilla.

Radalla järjestetään tiistaisin ratajuoksuharjoituksia ja keskiviikkoisin pentu- ja aloittelijaharjoituksia yleensä kesäkuusta syyskuun puoleenväliin. Elo-syyskuun vaihteessa järjestetään radalla vinttikoirille viralliset ratajuoksukilpailut.

Radan keskialuetta ja pysäköintialuetta on mahdollisuus vuokrata niinä aikoina, kun Turun Vinttikoirakerho ei itse niitä käytä.

Rata on alun perin valmistunut kaudelle 1971, jolloin siellä juostiin avajaiskilpailu. Alun perin radalla on ollut käytössä ns. maaviehe, jota on vedetty rissojen kautta. Matkan varrella on sitten rakennettu kisko ja hankittu siihen vetolaitteet. 2000-luvulla rataa on parannettu useampaan otteeseen ja kun kaupungilta saatiin vähän pidempi vuokrasopimus, uskallettiin satsata uuteen kiskoon. Vanhan kiskon tie oli jo muutenkin lopussa.

Vuonna 2011 radalle vedettiin vesijohto, jotta kasteleminen tulisi mahdolliseksi. Vesijohdon paine on kuitenkin niin pieni, että käytännössä olemme radan kastelun suhteen edelleen säiden ja ulkopuolisen avun armoilla. Ensiapua voidaan omalla vedellä kuitenkin suorittaa. (Paitsi vuodesta 2018 vesi on ollut poikki eikä kaupunki ole antanut tietoa, milloin asia korjattaisiin.)

Vuonna 2015 radalle rakennettiin talkoovoimin uusi viehekisko. Vanha kisko jätettiin toistaiseksi paikoilleen toimimaan ns. aitana uudelle kiskolle. Kauden jälkeen syksyllä 2018 radalle asennettiin uudet lähtökopit. Rataa on parannettu myös tuomalla sinne uutta hiekkaa ja parantamalla kaarteen kallistusta.