Ajankohtaista

Näyttelytreenejä Raisiossa

Raision Karmelinpuistossa järjestetään näyttelytreenit maanantaina 16.5. klo 18-19 ja tiistaina 24.5. klo 18-19. Kouluttajana Riikka Nieminen. Osallistumismaksu 2e/koirakko jäseniltä ja 4e/koirakko ulkopuolisilta. Maksu kouluttajalle käteisellä paikan päällä.

Autolla tulevat parkkeeraus kätevintä Ihalan koulun parkkipaikalle. Ilmoittautua ei tarvitse. Huom! Säävaraus, jos vettä sataa vaakatasossa, niin voidaan treenit joutua perumaan.

/ Yleinen

Koulutus KV-sääntöjen muutoksista

Jäsenistöltä on tullut kyselyä uusista KV-säännöistä ja toiveita koulutuksen järjestämisestä. Niinpä Turun Vinttikoirakerho järjestää ensi viikolla (ke 11.5. klo 18) jäsenilleen maksuttoman koulutustilaisuuden KV-sääntöjen muutoksista!

Koulutus järjestetään verkossa, jotta mahdollisimman monella olisi siihen mahdollisuus osallistua. Kouluttajana toimii meidän oma tietopankki, Suomen Vinttikoiraliiton kilpailuvaliokunnan varapuheenjohtaja Nina Vuorio.

Ilmoittautumiset 10.5. mennessä puheenjohtaja@turunvinttikoirakerho.net

Ilmoittautumisen yhteydessä voi myös lähettää aiheeseen liittyviä ennakkokysymyksiä!

/ Yleinen

Hallituskuulumisia 4/2022 ☀

Tiivistelmä TVK:n hallituksen kokouksesta 27.4.2022

Sähköpostipäätökset
Muutamia päätöksiä on tehty sähköpostitse kahden viimeisen kokouksen välissä. Käytiin läpi sähköpostilla päätetyt asiat ja kirjattiin ne pöytäkirjaan.

Jäsenasiat
Käytiin läpi yksi uusi jäsenpyyntö, muutama eroilmoitus sekä jäsenmaksun maksamatta jättäneet jäsenet. Hyväksyttiin jäsensihteerin listan mukaisesti yksi uusi perhejäsen ja katsottiin jäsenmaksun, muistutuksesta huolimatta, maksamatta jättäneet jäsenet eronneiksi.

Ratakauden aloitus
Järjestetään, viime vuoden tapaan, matalan kynnyksen talkootöihin tutustumispäivä sekä ratatalkoot keskiviikkona 18.5., jolloin katsotaan myös radan kunto ja sen perusteella tehdään päätös ratatreenien aloitusajankohdasta. Viehekalusto on huollettu tulevaa kautta varten. Kati tilaa radalle 18.5. mennessä roskiksen ja Nora tilaa wc:n.

Maastokoe 2022
Käytiin läpi maastokokeen järjestelyjen tilannetta. Ilmoittautuminen kokeeseen päättyy 2.5., jonka jälkeen tiedetään, järjestetäänkö koe yksi- vai kaksipäiväisenä. Jos koe toteutuu yksipäiväisenä, on toimihenkilöt tiedossa, mutta jos koe toteutuu kaksipäiväisenä, tarvitaan vielä muutama toimihenkilö.

Ratakoe 2022
Käytiin lyhyesti ratakisojen järjestelyjen tilannetta läpi. Tuomarit on saatu sovittua.

Ryhmänäyttely 2022
Käytiin läpi ryhmänäyttelyn järjestelyjen tilannetta. Paikka, tuomarit, tuomareiden lennot & hotellit ovat kaikki OK. Toimihenkilöitä tarvitaan, mutta katsotaan niitä tarkemmin maastojen jälkeen.

Vakuutukset
Käytiin läpi vakuutusasioita ja päätettiin lähteä selvittämään erilaisia vakuutusvaihtoehtoja toisesta vakuutusyhtiöstä. Annika pyytää tarjousta vakuutusedustajalta.

Paperiposti
Käytiin läpi paperipostitse toimitettavia tiedotteita. Tällä hetkellä paperipostia lähetetään muutamalle jäsenelle sekä kennelpiirille. Nora on yhteydessä kennelpiiriin ja selvittää voitaisiinko heille toimittaa jatkossa postit sähköpostitse, jolloin kennelpiiri saisi myös paremmin tietoa TVK:n toiminnasta.

Uusi lana
Jatketaan uuden lanan selvittelyä seuraavassa kokouksessa.

Seuraava kokous
Sovittiin seuraava kokous pidettäväksi 8.6.2022. Tarvittaessa järjestetään kokous aikaisemmin esim. radan aloitukseen tai vakuutusasioihin liittyen.

 

/ Yleinen

Tiedote tulevista tapahtumista sekä ratakauden aloituksesta

Lajikokeilua suunnitteilla! Helmikuussa jäsenistölle tehdyn palautekyselyn pohjalta Roosa lähti selvittämään nosework lajikokeilua Vainuvoimalta. ”Nosework on harrastuslaji, jossa koira etsii hajuja erilaisissa ympäristöissä. Se sopii harrastukseksi kaikille koirille, sillä etsiminen tarjoaa koiralle mielekästä tekemistä ja rauhoittaa sitä.” lähde vainuvoima.fi Selvittelyjen perusteella tällainen lajikokeilu sisältäisi lyhyen lajiesittelyn, sekä n. 20 min treeniaikaa/koirakko tai vaihtoehtoisesti 1h treeniaikaa 3 koirakon pienryhmissä. Hintaa lajikokeilulle tulisi 25€ / koirakko. Nyt kysymys kuuluukin, olisiko jäsenistössä nosework lajikokeilusta kiinnostuneita esim su 24.4. tai su 22.5? Arki-iltoihin on myös mahdollista ajoittaa kokeilut. Kiinnostuneet olkaa yhteydessä yhteistyo.tvk@gmail.com

Mittaustilaisuus whippeteille ja italianvinttikoirille järjestetään 23.4. Vätin radalla. Mikäli koirasi tarvitsee mittauksen, lähetä sähköpostia osoitteeseen treenit.tvk@gmail.com viimeistään 19.4. Mittaukseen ilmoittautuessasi ilmoita seuraavat tiedot: koiran kutsumanimi, syntymäaika, omistajan nimi & puhelinnumero sekä tieto siitä, onko kyseessä ensimmäinen vai toinen mittaus. Mikäli kyseessä on uusintamittaus, ilmoitathan lisäksi ensimmäisen mittauksen suorittaneiden mittahenkilöiden nimet.

Maastokoe Turun Juoksut ja Varsinais-Suomen Kennelpiirin mestaruus järjestetään 14-15.5. Liedon Parmaharjulla. Tällä hetkellä koe ollaan totetuttamassa kaksi päiväisenä, mutta se saattaa vielä muuttua yksi päiväiseksi, jolloin koepäivä on lauantai 14.5.. Tämä varmistuu myöhemmin, kun tiedetään osallistujien määrä (viimeinen ilm. 2.5.). Koe viikonlopulle tarvitaan vielä talkoilijoita erilaisiin tehtäviin ja talkoopisteitä on tietenkin tarjolla! Halutessaan talkoopisteen voi vaihtaa myös yhteen ilmaiseen ilmoittautumiseen kokeeseen. Pääsisitkö sinä mukaan auttamaan? Ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen tvk.jasenet@gmail.com

Ratakauden aloituksesta tietoa. Keväälle ennen ratatreenien aloitusta on suunnitteilla perinteiseen tapaan ratatalkoot ja viime vuoden tapaan on suunnitteilla myös matalan kynnyksen talkootöihin tutustumispäivä. Pysykää siis kuulolla! Rataharjoitukset käynnistetään mahdollisimman pian, kunhan rata on riittävän hyvässä kunnossa. Joka vuosi odotus tuntuu yhtä pitkältä ja se on käsittämätöntä, miten pitkälle kevättä täytyy mennä, että rata ja nurmialueet ovat käyttökelpoisessa kunnossa. Toivottavasti viime vuoden kaivuuprojektin ansiosta, tänä vuonna rata kuivuisi aikaisempia vuosia nopeammin. Yritetään olla kärsivällisiä ja toivotaan lämpimiä ilmoja!

/ Yleinen