Talkoovelvoitteet ja talkoopistejärjestelmä kysymyksiä ja vastauksia

Ehdinkö tekemään nyt keväällä vaaditun talkoopisteen, jotta voin osallistua treeneihin ostamallani ratakortilla?
Sinulla on koko vuosi aikaa tehdä tuo tarvittava talkoopiste, jonka jälkeen olet oikeutettu ostamaan ratakortin vuodelle 2022. Olemme siis tällä hetkellä siirtymävaiheessa.

Minulla on viimevuoden (2020) ratakortti, joka siirrettiin koronan vuoksi vuodelle 2021, pitääkö minunkin talkolla?
Ei ole pakko talkoilla, mutta tekemällä tämän kuluvan vuoden 2021 aikana yhden talkoopisteen, olet oikeutettu ostamaan ratakortin vuodelle 2022 tai jos talkoilet useamman kerran, olet oikeutettu ilmaiseen ratakorttiin vuodelle 2022.

Minulla on koira, jota haluan treenata radalla! Koiran kanssa ei voi talkoilla, mitä teen?
Talkoovuorossa olevilla on oikeus juoksuttaa koiransa treeneissä itselleen sekä treeneihin sopivassa raossa ja niin, että koiran ehtii hyvin myös lämmittelemään sekä jäähdyttelemään. Jos tuntuu, että omalle koiralle koko treeni-illan aika on liian pitkä odotusajaksi, niin talkoovuoron voi sovitusti myös puolittaa ja näin myös koiran odotusaika lyhenee puolella. Kerholla on myös muita tapahtumia ja työtehtäviä, joista voi tienata tuon vaaditun yhden talkoopisteen.

Minulla on melkein kahden tunnin matka radalle suuntaansa, en pysty mitenkään talkoilemaan treeneissä, koska päivästä tulisi liian pitkä, mitä teen?
Talkoopisteen voi sovitusti puolittaa, jolloinka myös työtehtävän pituus ajallisesti lyhenee puolella. Kerholla on myös muita tapahtumia ja työtehtäviä, joista voi tienata tuon vaaditun yhden talkoopisteen.

Miksi pitää talkoilla?
Jollei kukaan talkoile, ei ole sen kummemmin treenejä, kuin sitten muitakaan aktiviteetteja. Kerhotoiminta on yhteishyödyllinen harrastusmuoto, jossa yhdessä tehden saadaan aikaan suurempi hyöty.

En ole talkoohenkinen ihminen enkä halua talkoilla, voinko korvata rahalla talkootyöpanokseni?
ks. edellinen vastaus! Talkoopisteitä voi myös sovitusti siirtää henkilöltä toiselle. Kannattaa keskustella muiden jäsenten kanssa löytyisikö heistä joku innokas, joka tekee vaaditun yhden pisteen puolestasi.

En ole ennen talkoillut, enkä osaa mitään, kuka opettaa?
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta talkootyöt on kaikki sellaisia, että jokaiselle löytyy mieleinen ja sopiva homma. Joka treeneissä on paikalla myös henkilö joka opastaa, jos talkoilemaan on tulossa uusi henkilö. Kevään aikana on myös tarkoitus järjestää päivä, jolloin perehdytetään innokkaita harrastajia eri työtehtäviin.

Olen joka tiistai ja keskiviikkoilta töissä ansiotyössäni, eli aina treenien aikana estynyt tulemaan radalle, miten voin silloin tehdä vaaditun talkoopisteen?
Kerholla on paljon muitakin tapahtumia, kuin ratatreenit, joissa kaivataan lämpimästi talkootyöntekijöitä. Mm. radan kunnostustalkoot, rata- ja maastojuoksukisat, virallisia ja epävirallisia näyttelyitä jne jne.

Milloin talkoopiste kannattaa suorittaa?
Kuluvan kauden aikana, jolloin ei tule tilannetta, ettei seuraavalla kaudella pääse treenaamaan.

Milloin ensimmäiset treenit, haluan jo talkoilemaan?
Pitää malttaa vielä hetki kevättä ja aurinkoa! Johtokunta tiedottaa pikimmiten, kun radan kunnostustalkoopäivä lyödään lukkoon ja sitä ennenhän kerholla on vielä perinteiset maastojuoksukisat Parmaharjulla, johon kaikki innokkaat ovat tervetulleita. Ollaan kuulolla ja nähdään pian.