Ajankohtaista

TVK:n jäsenille Juoksijan alkeet -verkkokurssi etuhintaan

Oletko aloittamassa juoksuharrastusta koirasi kanssa ja mietit mistä pitäisi aloittaa? Oletko jo mukana juoksuharrastuksessa ja haluaisit syventää taitojasi?

TVK:n jäsenille Juoksijan alkeet -verkkokurssi etuhintaan, yhteistyössä HoundOn kanssa!

  • Kun ostat kurssin kirjoita jäsennumerosi ”Alennuksen tai lahjakortin koodi” kohtaan.
  • Jäsennumeron voi pyytää jäsensihteeriltä.

Juoksijan alkeet, kouluttajana Hanna Ojanperä

– Verkkokurssi sinulle, joka haluat suoraviivaistaa sinun ja koirasi etenemistä juoksuharrasteisiin. Juoksijan alkeet opastaa sinua itsenäiseen ja omatoimiseen harjoitteluun koirasi kanssa kotioloissa, jotta olette valmiita astumaan lajiharjoittelun pariin, kun koirasi on edennyt siihen vaiheeseen. Kurssi soveltuu oikein mainiosti niin pennuille, kuin jo varttuneemmillekin vinttikoirien juoksulajeihin tähtääville koirille omistajineen.

Kurssin aikana opit mm.

– Eri koemuotojen periaatteet
– Vinttikoirien vietinvahvistuksen perusteet
– Koiran ehdollistamisen muovivieheeseen
– Ketteryydestä ja kehonhallinnasta
– Kopituksen opettelun eri vaiheet
– Lämmittelystä ja jäähdyttelystä
– Miten hormonikierto vaikuttaa nartun kanssa treenaamiseen
– Koevarusteista

Ja mikä tärkeintä, kaikki tämä järkeenkäyvien perustelujen kanssa. Oppimisessa on tärkeää nähdä selkeästi, miksi toimitaan, kuten toimitaan. Tämä ajatus kulkee mukana koulutuksen ytimessä!

Kurssiluento on reilun 45 minuutin mittainen .mp4-tiedosto, johon saat toistaiseksi voimassa olevan katseluoikeuden tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen saapuvasta linkistä 1-3 päivän kuluessa. Pääset kirjautumaan files.fm -alustalle joko Google- tai Microsoft- tunnuksillasi (mikäli tilauksessa antamasi sähköpostiosoite tukee näitä), tai luomalla alustalle omat tunnukset tilauksessa käyttämälläsi sähköpostiosoitteella.

Kouluttajanasi toimii Hanna Ojanperä, joka omaa vankan kokemuksen vinttikoirien kaikista koelajeista, ohjaten koiria lukuisiin arvokilpailuvoittoihin sekä valionarvoihin. 15 vuoden harrastuskokemus salukien kanssa on opettanut Hannan näkemään yksilön vahvuudet ja heikkoudet ja näitä opittuja asioita noudattaen hän ohjaa sinut koirasi kanssa läpi alkeiskurssin, jonka avulla saatte eväät itsenäiseen harjoitteluun ja etenemiseen pentuharjoitteista kohti lajitreeniä ja kokeisiin valmistautumista.

Kurssin opeilla saadaan useimmat yksilöt hienosti juoksuharrastuksen alkuun. Tarvittaessa saatavilla on myös yksilöohjausta.

/ Yleinen

Hallituskuulumisia 4/2023 ☀

Tiivistelmä hallituksen kokouksesta 17.4.2023

Sähköpostipäätökset
Kirjattiin yksi sähköpostipäätös kokousten välillä.

Eläinten hyvinvointi
Keskusteltiin kilpailutoimikunnalta tulleesta tiedotteesta liittyen eläinsuojeluasioihin sekä uudesta eläinten hyvinvointilaista. Kokoukseen kutsuttu asiantuntija piti aiheesta hallitukselle kattavan luennon, jonka pohjalta hallitus aloitti, yhdessä asiantuntijan kanssa, keskustelun aiheesta. Käytiin erilaisia ideoita läpi, miten me TVK:ssa voimme vaikuttaa eläinten hyvinvointiasioihin. Päätettiin järjestää jäsenistölle maksuton webinaari koiran hyvästä elämästä ja jatkaa suunnittelua aiheen tiimoilta.

Tarvikehankintoja
Päätettiin hankkia kolmas mikrosirunlukija ja kaksi radiopuhelinta. Marianna hoitaa hankinnat.

HoundOn-yhteistyö
Yhdistykselle on neuvoteltu nettikurssi juoksijanalkeista alennettuun hintaan. Hiotaan vielä yksityiskohtia ja tiedotetaan jäsenistöä.

Jätehuolto
Päätettiin uudistaa ja keskittää jätehuoltosopimukset.

Maastokoe
Käytiin tulevan kokeen järjestelyjen tilannetta läpi ja sovittiin käytännön asioista. Keskusteltiin lisäksi ensi vuoden koepaikasta, sillä Parmaharjun alapeltoa ei ehkä saada käyttöön.

Toimitsijakoulutukset
Jatkettiin toimitsijakoulutusten ja infovideoiden suunnittelua. Päätettiin järjestää myös viime vuoden tapaan talkoiden yhteyteen toimihenkilökoulutus.

Rataharjoitusten aloittaminen, pentutreenit, maastojuoksuharjoitukset
Radan tilannetta on seurattu, etukaarteessa on vielä jäätä. Sovittiin jatkaa seurailua ja aloittaa pentutreenit etusuoralla ja koppiharjoittelulla jo ennen maastoja 10.5. jatkaen tästä pentutreenejä keskiviikkoisin. Päätettiin tiedottaa tiistain harjoituksista, kun rata on turvallinen ja harjoitukset voidaan aloittaa. Päätettiin järjestää radan keskiviheriöllä maastotreenit Liedon maastoihin osallistuville ensikertalaisille sekä muille, joilla lähettämisen kanssa ongelmia.

Yhdistyksen nettisivujen päivitys
Marianna on tehnyt listan muutostarpeista nettisivuilla. Marianna muotoilee vielä muutokset ja toimittaa ne Katille päivitettäväksi nettisivuille.

Seuraavat kokoukset
8.5. ja 5.6.

/ Yleinen

Treenejä ja talkoilua Vätissä ja Liedon Parmaharjulla

Kaikilla meillä kun nyt kuitenki on jo vähän treenit mielessä… ni muutama päivämäärä  

Tiistai 2.5.2023 klo 18.00

Maastolähetystreenit Vätin radan keskiviheriöllä.

Nämä treenit tarkoitettu Liedon maastokokeeseen ilmoittautuneille ensikertalaisille, jotka haluavat harjoitella ja kokeilla maastolähetystä koiransa kanssa ennen virallista koetta.

Näihin treeneihin voi osallistua myös, jos lähettämisessä on ollut viime kaudella ongelmia ja haasteita.

Ilmoittautuminen: treenit.tvk@gmail.com

 

Keskiviikko 10.5.2023 klo 18.00

Käsiviehetreenit sekä koppitreenit pennuille ja aloittelijoille.

Ilmoittautuminen: treenit.tvk@gmail.com

 

Lauantai 13.5.2023

Maastokoe Liedon Parmaharjulla.

Täällä ei treenata, mutta tervetuloa katsomaan ja jännittämään koirien suorituksia.

Itse olen buffassa koko päivän ja mielelläni kerron lisää eri toimihenkilöhommista

niistä kiinnostuneille.

 

Sunnuntai 14.5.2023

Maastotreenit Liedon Parmaharjulla.

TVK:n jäsenille tarkoitettuihin maastotreeneihin ovat tervetulleita kaikki. Koira voi olla kisaikäinen tai yli tai alle virallisen kisaiän. Mennään ja nautitaan koiran ikä huomioiden.

Kunun Pyörä sponsoroi treenipäivän palautusmönkkärilainan

Maastotreenien hinta 5€/veto jäsenille. 10€/veto ei jäsenelle.

Jäsenet etusijalla! 

Kellonajat selviää lähempänä ajankohtaa…

Ilmoittautuminen: treenit.tvk@gmail.com

 

Talkoopäivä… ilmoitetaan heti kun märkä ykköskaarre on kuivunut ja välittömästi sen jälkeen alkaa mein ratatreenikausi vuosmallia 2023.   \o/ \o/ \o/

Ilmoittautuessasi muista kertoa mihin treeneihin olet osallistumassa.

/ Yleinen

Koiranpäivän ma 24.4. yhteislenkkejä

Tervetuloa mukaan valtakunnallisen Koiranpäivän yhteislenkeille Vätin radalta.

/ Yleinen

Hallituskuulumisia 3/2023 ☀

Tiivistelmä hallituksen kokouksesta 21.3.2023

Jäsenasiat
Hyväksyttiin jäsensihteerin listan mukaisesti 3 uutta jäsentä ja todettiin eronneeksi 7 jäsentä.

Sähköpostipäätökset
Edellisen kokouksen jälkeen on tehty 4 päätöstä sähköpostitse, mitkä kirjattiin ylös.

Toiminnantarkastajien kommentti
Toiminnantarkastajilta on tullut yksi kommentti liittyen ratakertamaksujen erittelystä. Sovittiin uudesta toimitavasta ja ohjeistuksesta tähän liittyen.

Kennelpiirin vuosikokous
Valittiin TVK:n edustajat Varsinais-Suomen kennelpiirin kokoukseen.

Nettisivujen päivitystarve
Nettisivuilla on joitain päivittämistä vaativia kirjauksia. Marianna ja Johanna käyvät sivut läpi ja listaavat, mitä sinne tulee tehdä. Kati hoitaa päivitykset.

Tuubihuivien hankinta
Päätettiin tuubihuivien hankkimisesta Annikan tekemän kilpailutuksen pohjalta. Annika hoitaa tilauksen.

MM-maastokilpailujen ilmoittautumismaksut
Nora on selvittänyt kennelpiiriltä osallistumismaksujen hyvitysmahdollisuutta ja saanut vastaukseksi, että niitä ei ole ollut tapana hyvittää.

Rata-alueen ja kaluston vuokrauspäätökset
Päätettiin rata-alueen vuokrauksesta 6.8. sekä kaluston vuokrauksesta 10.4.

Näyttelytreenit
Päätettiin järjestää jäsenistön toiveesta näyttelytreenejä huhtikuussa. Jokaisella kerralla on oma teema ja kouluttaja. Jasmin tekee mainoksen sähköpostilistalle, nettisivuille sekä Facebookiin.

Infovideot
Suunniteltiin erilaisten infovideoiden tekemistä jäsenille mm. talkootehtävistä rataharjoituksissa, juoksuharrastuksen aloittamisesta sekä pohdittiin etäluentoa laajemmin vinttikoiraharrastuksesta ja organisaatiosta sen takana. Juoksuharjoittelun osalta päätettiin kysyä yhteistyömahdollisuutta HoundOn:ilta, joka on tehnyt maksullisen videon juoksijanalkeista. Annika ja Miska aloittavat ensimmäisestä videosta, koirien mittauksesta.

Maastokokeen järjestelyjen tilanne
Järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Talkoilijoita tarvitaan vielä lisää. Miska toimittaa listan puuttuvista toimihenkilöistä ja Annika laatii tiedotteen asiasta.

Näyttelytoimikunta
Päätettiin perustaa näyttelytoimikunta, jonka Roosa kokoaa ja tuo hallitukselle hyväksyttäväksi.

 

/ Yleinen