Rata

Vätin vinttikoirarata on Turun Vinttikoirakerhon hallinnassa ja ylläpidossa oleva rata. Se on yksi Suomen tällä hetkellä kuudesta vinttikoiraradasta. Radalla kilpaillaan 280m ja 480m matkoilla.

Radalla järjestetään tiistaisin ratajuoksuharjoituksia yleensä kesäkuusta syyskuun puoleenväliin. Heinäkuun puolenvälin tienoilla sekä elo-syyskuun vaihteessa järjestetään radalla vinttikoirille viralliset ratajuoksukilpailut.

Radan keskialuetta ja pysäköintialuetta on mahdollisuus vuokrata niinä aikoina kun Turun Vinttikoirakerho ei itse niitä käytä.

Rata on alunperin valmistunut kaudelle 1969 jolloin siellä juostiin avajaiskilpailu. Siihen on sen jälkeen tehty parannuksia useamman kerran.

Viimeisenä radalle rakennettiin talkoovoimin uusi viehekisko vuonna 2015. Vanha kisko jätettiin toistaiseksi paikoilleen toimimaan ns. aitana uudelle kiskolle. Aiempina vuosina rataa on parannettu tuomalla mm. uutta hiekkaa juoksualustan parantamiseksi.

Vuonna 2011 radalle vedettiin vesijohto jotta kasteleminen tulisi mahdolliseksi. Vesijohdon paine on kuitenkin niin pieni että käytännössä olemme radan kastelun suhteen edelleen säiden ja ulkopuolisen avun armoilla. Ensiapua voidaan omalla vedellä kuitenkin suorittaa.